– Detta är min favoritplats. Jag gillar språk, det är nyckeln till ett land. Språket öppnar dörrar till nya möjligheter, säger Laith Alsalihi som kommer till IMs språkfika varje vecka.

IM, Individuell Människohjälp, vill skapa Det nya landet - ett medmänskligare Sverige, genom ömsesidiga möten.

– Vi vet att det är genom att mötas och förstå varandra som vi kan bygga ett bättre Sverige för framtiden. Vi tror på ömsesidig integration, säger Martin Nihlgård, chef för IMs Sverigeverksamhet.

För det är ju det integration handlar om, att förena flera delar till en stor härlig (kaffedrickande) helhet! På språkfika kan människor från olika delar av världen, med olika bakgrunder, ålder och intressen, träffas för att lära av varandra.

På många håll finns redan språkfikor som du kan besöka för att dra ditt strå till integrationsstacken, samtidigt som du träffar nya människor i din stad. Eller varför inte starta ditt eget?

Du behöver tre saker:

  • Hitta en plats – förslagsvis ditt köksbord, eller kanske låna ett rum på närmsta bibliotek?
  • Fixa fika – varför inte kanelbullar och baklava?
  • Bjuda in människor från olika håll

Sedan är det bara att börja fika!

De mötesplatser du skapar kan ge en känsla av sammanhang och meningsfullhet, som är grunden för ett inkluderande samhälle. Samtal och möten är en väldigt bra början till en lyckad integration. Du kan också vara en del av #detnyalandet!