fokus klimatförändring

TOPICS Sverige är en av de ledande nationerna i världen när det gäller framsteg mot vår världs hållbara framtid, men räcker det att endast ta på sig ledartröjan? Hur kan vi påverka resten av världen i rätt riktning? Läs mer om våra prestationer, utmaningar och framtida aktioner här!

Kan svensk stålindustri bli helt fossilfri?

Tung tillverkningsindustri står för en betydande del av de totala utsläppen av koldioxid globalt. Inom svensk stålindustri har man börjat undersöka fossilfria alternativ för att minimera klimatpåverkan men ändå bibehålla lönsamheten.

Det är dags att uppleva Sverige

Vårt avlånga land har mycket mer att erbjuda än vad vi tänker på, därför har vi samlat fyra fantastiska resemål för er som vill utforska Sverige i sommar!

Rymden – med sikte på en hållbar värld

Rymden blir allt viktigare i vår vardag. Utvecklingen går snabbt. Myriader av möjligheter öppnar sig, med nya lösningar på mänsklighetens stora utmaning – att skapa en hållbar framtid på vår hårt ansträngda planet.

Det ska vara lätt och enkelt att leva hållbart

Redan som barn engagerade hon sig i miljöfrågor, då var det försurning och skövling av regnskogar. Idag är Karolina Skog miljöminister och ser politiken som ett effektivt verktyg för att lösa de systematiska miljöproblemen.

Det går att klara 1,5 grader!

Kommer du ihåg vad du gjorde för drygt 10 år sedan, och hur ditt liv såg ut? Kanske ännu viktigare, hur vill du att ditt liv – och vårt samhälle – ska se ut om 10 år?